Cotap B.V. - Financieel Manager
Overslaan naar content

Manager Finance

 • Genemuiden, Nederland
Kantoor

Functieomschrijving

De uitdaging

Een brede Finance Manager positie waarin jij met jouw kennis, kunde en visie op finance en control de afdeling kan professionaliseren en een adviesrol kan innemen richting directie en MT. Cotap is een commerciële en dynamische organisatie en, met trots, Nederlandse marktleider in vloeren. De functie van Finance Manager betreft een cruciale rol waarin je de financiële gezondheid en groei van de organisatie ondersteunt.


Cotap heeft als stip op de horizon: in 2030 een volledig circulair productaanbod! Als Finance Manager lever jij hier een belangrijke bijdragen aan. Hier vertellen we je graag meer over tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek. Cotap biedt een prettige werkomgeving voor een Finance Manager die financiële inhoud wil combineren met het meebouwen aan een organisatie. Jij weet als geen ander cruciale (financiële) gegevens te vertalen naar heldere managementinformatie, zodat weloverwogen beslissingen genomen kunnen worden. Je bent toekomstgericht! 


Zoek jij een positie als Finance Manager waarbij leidinggeven, financiële inhoud en bedrijfskundig advies samen komen in een gedreven handelsorganisatie? Dan is dit wellicht de baan die je zoekt!


De organisatie

Cotap is een familiebedrijf welke al bijna 85 jaar actief is als full-service vloerengroothandel. Cotap is gevestigd in dé tapijtstad van Nederland: Genemuiden. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer en wordt er voortdurend gewerkt aan innovatie en new business. De organisatie heeft locaties in Hasselt, Zwolle en Genemuiden.


Over Cotap:
“We hebben de missie om als familiebedrijf dé toonaangevende partner in vloeren te zijn voor de Nederlandse (r)etailer. Nieuwe ontwikkelingen omarmen we daarbij met enthousiasme, zeker als ze bijdragen aan duurzaam samenwerken. Voor de beste klantwaarde en met respect voor het milieu en voor de aarde. Wij gaan al bijna 85 jaar voor pure kwaliteit met passie als onze motor. Met als stip op de horizon: in 2030 een volledig circulair productaanbod.”


Het financiële team bestaat uit 5 collega's voor de financiële administratie en debiteurenbeheer, 2 (junior) business controllers en een stagiaire. Je rapporteert in deze functie aan de Financieel & Operationeel Directeur.


De functie

Als Finance Manager bij Cotap draag je zorg voor de financiële planning en analyses van de organisatie. Je werkt hierbij nauw samen met de directie en het management om ervoor te zorgen dat de financiële- en duurzaamheidsstrategie en managementformatie in lijn is met de bedrijfsdoelstellingen. Daarnaast speel je ook een cruciale rol bij het verder optimaliseren van de administratieve en overige bedrijfsprocessen en het door ontwikkelen van medewerkers.


De functie in grote lijnen:

 • Je bent verantwoordelijk voor alle dagelijkse financiële processen en activiteiten van de organisatie en stuurt rechtstreeks de gehele financiële administratie (inclusief debiteurenbeheer) aan en daarnaast beide business controllers;
 • Je verstrekt betrouwbare managementrapportages en stuurinformatie inclusief relevante analyses, prestatie-indicatoren, prognoses en toelichtingen;
 • Je bent het primaire aanspreekpunt voor de externe accountant van de organisatie. Je coördineert de jaarlijkse audits, verstrekt de benodigde financiële en niet-financiële informatie en zorgt voor het naleven van alle financiële rapportagestandaarden en -voorschriften;
 • Jij hebt de verantwoordelijkheid voor de verdere ontwikkeling van business controlling binnen Cotap;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en samen met het financiële team en andere collega’s zorg je ervoor dat de bedrijfsprocessen steeds verder geoptimaliseerd worden;
 • “Last but not least”: als Finance Manager denk je ook tactisch mee en bied je financiële inzichten die de organisatie helpen groeien en efficiënter te opereren.

Vereisten

Voor wie?

Wat vragen we van jou:

 • HBO+/WO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • Je bent een communicatief vaardige manager die zowel binnen het eigen team als elders in de organisatie voor verbinding zorgt. Jouw keuzes en overtuigingen weet je ook verbaal goed te onderbouwen;
 • Een sparringpartner voor zowel de directie als collega MT-leden. Jij durft elke vraag te stellen en blijft objectief (en) kritisch;
 • Je bent uitstekend op de hoogte van relevante wet- en regelgeving;
 • Je hebt ervaring met ERP-systemen. Ervaring met datawarehouses en PowerBI is een sterke pré;
 • Je bent een gestructureerd persoon die verandering, verbetering en vernieuwing aanmoedigt, uitdagingen niet uit de weg gaat en gefocust is op het halen van deadlines.
 • Je bent goed in het coachen en begeleiden van je teamleden en stimuleert hun persoonlijke ontwikkeling.
 • Je hebt het vermogen om de dynamiek, structuur en cultuur van de organisatie te begrijpen en daarin de financiële processen en controles effectief te beheren.


Voorwaarden
Werken bij Cotap betekent:
Veel ruimte voor initiatief en creativiteit ✓ Open en toegankelijke werksfeer ✓ Werken bij de Nederlandse marktleider in vloeren ✓ Financieel gezond en groeiend familiebedrijf ✓ Dynamisch en ambitieus bedrijf dat volop in ontwikkeling is ✓ Kans om jezelf te ontwikkelen ✓ En natuurlijk leuke collega’s ✓


Verder:

 • Een passend salaris van max € 6.500,- bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband.
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. fulltime) en de mogelijkheid om 10 vakantiedagen bij te kopen.
 • Reiskostenvergoeding, € 0,23 per km.
 • Interessante korting op een nieuwe vloer.
 • Vitaliteit is belangrijk! Daarom kan je 2 x per maand gratis sporten met collega’s en wordt er jaarlijks een vitaliteitsweek georganiseerd.


Jouw sollicitatie

Wij hebben de werving & selectie van deze vacature uitbesteed aan Talent in Finance. Voor vragen over deze vacature kan je contact opnemen met Maudy Hellendoorn (Managing Consultant) van Talent in Finance via t: 06 45 30 20 18 of mail: maudy.hellendoorn@talentinfinance.nl. Reageren kan via onze website of via deze link: Vacature Manager Finance in Zwolle via Talent in Finance

of

Zo gaat solliciteren bij ons

Wij zijn er klaar voor, en jij? Tijdens het sollicitatieproces doorloop je een aantal stappen zodat jij en wij zeker weten dat er een cultuurfit is met Cotap, jij jezelf hier kunt ontwikkelen en dat de functie bij jou past.

Jij solliciteert

Hoera! Jij hebt op onze website gesolliciteerd bij Cotap op een leuke vacature.

Telefonisch interview

Wij bekijken je sollicitatie en bij een mogelijke match bellen we je om een kennismaking te plannen.

Kennismaking

Bij wederzijdse interesse nodigen we je uit voor een kennismaking op één van onze locaties bij Cotap.

Tweede gesprek

Bij wederzijds enthousiasme volgt er een tweede gesprek met andere gesprekspartners zodat je een goed beeld krijgt van de functie en de organisatie. Dit geldt niet voor stages en bijbanen.

Aanbod & tekenen

Is er een match? Dan krijg je een mooi aanbod van ons om een echte Vloerfanaat te worden. Ben je akkoord? Dan ontvang je het contract en kan je deze ondertekenen.   

Aan de slag!

Welkom bij de Cotap familie! Wij hebben er zin in, hopelijk jij ook! Hard werken, jezelf ontwikkelen, klanten blij maken, plezier maken en geld verdienen!

Sfeerproeven?

Cotap staat voor verbinding en betrokkenheid van alle Vloerfanaten. We organiseren jaarlijks personeelsbijeenkomsten, teamuitjes en een spectaculaire kerstmarkt.

 Je vindt ons hier

Onze kantoren zijn makkelijk te bereiken met de auto en fiets en we hebben een eigen parkeerterrein. Welkom, de koffie staat klaar! 📍 Hoofdkantoor: Oosterbrugstraat 27, 8281 BT Genemuiden

📍 Kantoor: Randweg 18, 8061 RW Hasselt 📍 Warehouse en transport: Mindenstraat 3, 8028 PK Zwolle